Tuesday, December 28, 2010

Hie!!

Dah lebih 1 month tak update blog.sgt2 la bz sekarang nih. Ingat tak last entry Nanab bg tau dah tukar keje??ermmm...kalo tak ingat cepat scroll ke bwh.;p hehe skrg dah berpindah ke Pantai Timur...huhu sgt la sedih kena berjauhan dgn famili..terutama adik2.tapi sbb nak cari rezeki punya pasal, nak senangkan hidup adik2 & ayah. Berkorban lah kan..=) Tak banyk yg dapat Nanab citakan..kat tempat baru tu, jauh di pedalaman..cewah..hehe tak lah jauh sgt..tapi kira mcm kat pinggir bandar la..pastu, tenet mmg slow nak mampos..sakit je hati kalo buka fb.sekadang boleh tgk msg & comment je.nak tgk gmbr awek2 cun??huh!!jgn harap lah..dah lebih sebulan ketinggalan semua tred & fesyen hijab yg terkini.sedih nya...sob..sob.=(  line telefon pon hampeh..keje pusing satu blok asrama mencari line yg clear...tak pe..tabah2!!kuat kan semangat!!ada hikmah semua nih terjadi. masa mula2 nak pegi sana, sgt la down.huhu dah la jauh, jalan nak masuk hostel plak gelap gelita time malam..oppss..mesti semua pelik kan..nape asyik sebut hostel je..hehe skrg nih tumpang hostel dulu, after januari baru masuk rumah sewa.hehe sambung balik cita pasal hikmah kan tadi..erm..awal2 tu kan down...nak kena cari kwn baru..tempat baru semua lah kan..bos baru plak lagi..keje baru..semua benda kena mula dari awal..tapi Tuhan tu Maha Kaya, Maha Kuasa, dia bukakan mata Nanab..bahwa semua org ada rintangan dan cabaran hidup yg tersendiri..dulu selalu je bersedih..nape lah bnyk ujian yg dtg..rupanya2..setiap org ada pengalaman yg menyesakkan dada=p hahah "ayat x bleh blah'. hehe Happy berada bersama kwn-kwn baru ^_^. Kwn-kwn lama pon tetap dirindui.^0^ Ya Allah..kekalkan lah semangat +ve dlm diri ini..Amin..=)

p/s: jumpa lg for next entry yg tah bila..;p

Tuesday, November 9, 2010

Menghilang....

ermm...maaf semua..dah lama menghilang..agak sibuk kebelakangan ini..ada sesuatu yg menarik perhatian Nanab kebelakang ini..dulu mcm x kesah sgt pon follower kat tepi tu..mcm dpt agak xkan ada follower..tapi x sangka ada juga yg sudi mengikuti blog cabuk nih..hehe terima kasih yang tak terhingga buat 30 org follower sehingga hari ini..dulu ada 29 je..pastu tetiba tinggal 28..huhu masa tu sgt terasa..mesti yg sorg tu dah bosan belek blog nih..huhu kadang2 ada bnyk hal jadi..tenet kat rumah x dapat guna..laptop satu je..pastu berebut2 dgn adik2...so yg Kak Not ni lah terpaksa mengalah..tapi x pe.Sgt happy tgk adik2 gembira..cuma kadang2 'berapi' gak tgk diorg x study.-_- Akhir kata, terima kasih x terhingga buat 30 org follower yg sudi meletakkan ID mereka sbg follower. Harap akan terus mengikuti catatan ringkas nanab ni. Next time berhajat nak  tambah beberapa blog lagi..hehe masih dlm waiting list.

p/s: Doakan Nanab dimurahkan rezeki ye..nak tukar keje baru..mudah-mudahan segala urusan dipermudahkan setelah banjir besar melanda Kedah..Amin..=)

Monday, November 1, 2010

Jatuh Cinta Lagi?

Erm...mcm mana nih??dh terjatuh  hati pada yang lain...huhu
perkara baik atau buruk??alamak...cari masalah betol lah kan..
dulu..suka sgt2 pada yang lama..lepas dibelai..dipeluk..dicium..hais..(over la pulak)
kalo boleh..tiap2 hari nak tatap je wajah..nak bertentang mata..berlaga pipi..erm..
tapi itu la..hati..x pernah puas dgn yang satu..x pernah cukup dengan satu..ada aje kekurang pada yang lama bila yang baru muncul depan mata..apa la nak jadi..manusia..tamak!!tambah2 pompuan.(opps ^0^)
hai..apa la nak jadi dengan dunia skrg nih..malangnya..diri sendiri pon masuk golongan nih..huh tak sopan langsung...x layak la pulak nak jadi Gadis Melayu mcm Rina Salleh..huhu


dulu..aku suka pada kau..

pada aku..kau lah yg paling sempurna..

tak pernah kecewa kan aku..

kau mampu buat aku sentiasa tersenyum..

di kala duka..kau pengubat lara ku..

pada aku..kau lah segalanya...

kau memberikan sinar dalam hidup ku..

ada kalanya..kau peneman malam ku..

aku tatap wajahmu..sehingga terlena..

adakalanya..aku gengam erat tubuhmu..

kau lah segalanya..


namun kini...muncul yang baru..bukan kerna kau tak sempurna..

kau x pernah kecewakan aku..namum..apa daya..

yang baru membuatkan hati aku bergelora..

aku ingin menggenggam nya..

aku ingin membelainya..

aku inginkan nya...










......................














...................















.........................











.......................














................................
















...............................................



kau lah sengalanya pada aku kini...






.....................................














.....................................
















oh Calla Lily.. aku suka kau!! (for now ;p)



kau masih tetap dihati aku..(tapi no.2 la)..kau tetap antara yang teristimewa pernah bertahta dihati ku..
Easter Lily..Terima kasih kerna pernah menceriakan hidupku..



p/s maaf semua,,entry kali ini agak sengal +jiwang karat..haha lepas nih dah plan tau nak jatuh cinta dgn yang lain pulak..masih dlm waiting list..hehe

xoxo      
nanab ^_^

Sunday, October 24, 2010

Hijab Style


Banyak sgt dah style memakai hijab skrg ni. Sampai tak terikut dah..huhu
kalo p opis dok ulang style yg sama ja..huhu langsung x de semangat nak style2.haha
ni antara aktiviti masa lapang. Ia itu mencari gambar2 di google.pastu save bnyk2 dlm folder.haha
maaf la sgt2...link gambar2 nih suma x save.yang pasti semuanya amik dr google image je.

mari kita lihat antara style muda mudi zaman sekarang.hehe

style 1;
pakai shawl mcm ni boleh pakai earing.hehe belum pernah try lg..bila la agaknya kan..hehe



style 2;
dulu masa zaman kanak-kanak mak pernah ikatkan tudung mcm ni..pastu rasa mcm makcik2.
terus x mau ikat lagi...sapa sangka, pakai mcm ni skrg mmg nampak sgt style kan..


style 3;
First tgk ikatan ni, ingat macam org South Africa ja kan..tapi hakikatnya mmg style lah Kak Ziana kita.
Hehe berangan2 nak pakai mcm nih time wedding nnt.hehe Tapi muka x cukup lonjong untuk try ikatan mcm nih..takut kang jadi macam buah manggis plak kepala.huhu


style 4;
Dato' Siti kita..sgt lah cool dia menggayakan shawl ala-ala hood nih kan..
mmg ada pasang niat nak pakai mcm nih..tapi takut x cukup cun mcm Dato'Siti..heheh


style 5;
Ini mmg style paling best. Sgt2 suka. Nampak rock and cool gila lah..cun..cun!!! saya suka!!
Akan ku pakai try juga.hahah dah beli hampir 3 bulan.haha tak tau bila nak pakai. Akhinya masa untuk mencubanya dah tiba. ^_- and luv her make up so much!! Riena..pls make sure nnt make u I sama dgn ini ye..



Thursday, October 21, 2010

I want A New Handbag for Nov Pls..

I want this beg. Try to search from all the shopping blog.
Finally i found one.
But I'm so greedy..I want this pinky beg too..help me!!
I just need one handbag. But I love to have them both. B..can I hav them both?? Plz...



One more thing..hehe last Tuesday, I went to check my best friend wedding's dress. I bumped into a masculine black jacket.huhu Most likely this jacket.. I want one. =)


Sunday, October 17, 2010

Huh

Huh..malasnya nak update blog..huhu

Wednesday, September 29, 2010

Weekend Yang Ditunggu

Wee...weekend yang di nanti kan..^_^
Akan berangkat ke JB hujung minggu nih. Ada kenduri-kendara di sana.
Harap2 dpt makan ayam penyet Taman U, Kacang Pol kat Balai Bomba Larkin, Tauhu Bakar, Otak-Otak Kempas, Sate Wak Rado', Steamboat kat Danga Bay, Asam Pedas Kempas, Sup Tulang Merah...haha Org tamak selalu rugi.huhu So jgn tamak2 ye Cik Nab Oi..;p
Berdoa agar semua barang yang dicari dapat dikesan lokasi nya...planning nak cari..
1. Kain Songkek Cream
2. Kain Chiffon Cream/Peach
3. Jumpa Datin Habibah utk date
4. Cik Kasut Cun & Maskulin
5. Permaisuri Sarung Cadar Thai Silk

okeh..cukup setakat itu dulu yap.

Nampak cun je dalam gambar. X nampk pon mcm ni time lalu..kena naik heli kot baru cun mcm nih.


Tempat bersuka ria dizaman muda remaja.

Thursday, September 23, 2010

Baju Raya!!

Dah dekat 2 minggu raya..hehe masih bersemangat Raya.
Agak bz musim raya nih..tetamu bertandang tak putus2..dengan harapan dimurahkan Rezeki lah ye..^_-
ermm..tahun nih beraya ala kadar aje..banyk lebihkan adik2, tok & tokwan. Baju raya sendiri pon tak beli..huhu tak pe lah..janji puas hati sebab dpt belikan baju utk org tersayang. Buat ayah pon tak dpt belikan..huhu maaf ya ayah'nda..huhu baget terlebih pakai buat adik2.pastu bnyk gak pakai untuk beli brg2 rumah segala...ermm..kat sini nak share sket gmbar2 baju raya yg telah dibeli utk adik2..hehe

Jihah
Najihah di pagi raya hari Rabu (raya ke-6) siap2 untuk ke sekolah Berjubah Pink Raya. Ada buat jamuan raya.siap dgn kuih raya dpm paper beg okey. Muka monyok sbb dh lewat. Dia takut lambat.nnt berbaris ke dok belakang.dia x suke kata nya.Sebab dia pendek.nnt tak nampak cikgu kat depan.hoho baik kan adik nanab.^_^ Akak nya sll je nak dok belakang2 selagi boleh.biar x nampak muka cikgu2.;p


wawa
Wawa dengan baju Kurung  Pahang untuk g Jamuan Raya Sekolah. Bukan baju raya pon.Baju kenduri beli kt Butik Zinni. Murah je.sebab ada sale masa tu. Ada beaded cantek kat leher.tapi x nampak pulak. Muka monyok gak sebab bengang dgn Kak Not suruh posing pagi2 walaupon dah lewat. Adik-adik suma baik2.nak g skolah awal2 pagi.hehe



baju sendiri???baju recycle je.... pakai baju keje yg pulun buat masa awai-awai keja gov..hahah tapi....last2 ulang pakai baju yg sama gak, bila dah nak fed up nak bergaya ayu atas 'nyamuk' kesayangan..hehe kain belah asyik terselak ja..menjolok mata mat-mat lori yg asyik tak henti2 hon sana sini..naik bara ja sepanjang jalan...arrrrgggg!!!!tapi malangnya salah sendiri kerana asyik mengoda pemandu yg lalu lalang dengan aksi memakai baju kurung besaq+sweater busuk+helmet ARC macho+sarung tangan ala-ala aksi REMpit (opps..mat remp*t pakai ke sarung tangan???) haish...mane baju raya nya..??hahha melalut ja dari tadi..














hah!! Ini dia gambar yag x seberapa indah ;p


rumah
Bergambar bersama lil Yayan, Balhaqi Ilhami, Wawa, Dik Wan, Pali. Hah..ni lah baju raya nanab.haha Baju keje je. Tu pon baru pakai 2 kali je.sebab wat kain belah.so asyik terselak sana-sini.mengggangu org lain nak wat keje.haha Wawa dengan baju kurung Pahang raya nya.;p Pokai Kak Not ..Wawa oi..Lagi mahal dr baju Kak Not Okey. Siap sanggup tambah duit sendiri kalo kak not x cukup duit.T_T Sakit betoi hati.Nak ngajar dia jimat cermat.last2 akak ni yg kena ikat perut. Yayan mmg dah mcm baru balik haji je.Banyk cakap betol si kenit nih.Balhaqi dengan aksi otomen nya. Dik Wan sempat pakai kain pelekat je. muka mmg x semenggah. Sama naik je dgn cousin yg sama tinggi dgn pintu rumah tu. Jihah & Atirah tidak kelihatan sebab pagi2 buta dah kuar g umah org kutip duit raya;p


raya 2
pics nih clear la sikit kan gambaran baju raya tue.hehe




Kat sini pon nak share antara baju raya fashionista kita yang sgt2 diminati dan sgt jelous tgk diorg bergaya sakan. Mari lah kita kongsi fesyen2 baju raya 2010 yang hot-hot nih.^_^





Nadia Bayu
Nadia Byu dengan baju kurung moden purple + tudung Rozita Che Wan (kalo tak salah la kan)
sgt2 sweet &  ayu di pagi raya



Nurul
Ini Si Cantek MAnis mcm Ule-Ule (bab kata Yayan my lil cousin) ni adalah Cik Nurul. Orangnya sangat sweeett!!!
 Baju kurung Moden dipadankan dengan Tudung CT. Nampak sweet mcm Ule-ule lah..hehe


Sarah Zulaika
My junior yg mmg sgt Smart + bijak (Berbaju kebaya labuh)-Sarah Zulaikha . Sgt suke semua baju yg digayakan. Kurung moden + detail lip lap lip lap =sesuai dipakai utk majlis b'tuang/merisik gak kan. Kurung pelangi yg sgt sejuk mata memandang. Kebaya nyonya yg mmg tak pernah lapuk ditelan usia walaupon tuanya baru je beli..hehe. Kurung Pahang +corak yg sgt Cun Melecun yg semakin mendapat tempat dihati semua wanita utk digayakan. Sgt  manis dan sopan digayakan ketika bertandang ke rumah sanak saudara. Kebaya Sulam Labuh yg mmg anggun menawan digayakan ketika masjlis Rumah Terbuka. >_< Paling suka Kurung Pahang tue...Korg suke yg mane?


Yani
Yani yang mengayakan kaftan moden chiffon dihari raya kelihatan sgt sweet dan ayu..jelousnya!!! Nak satu gak!!


Yani 2
Cantek kan baju Yani nih. Baju kwn Yani ni pon x kurang hebatnya. Lilitan selendang pon style je kan. Bestnya kalo ada keberanian nak pakai style2 nih tampa pikirkan apa mak cik sebelah umah nak kata.haha


Zay
Si cantek manis Zay bergaya bersama rakan-rakanya. Semua cantek2 bangat. Kebaya nyonya yang sentiasa mendapat tempat dihati remaja muda mudi. Dress labuh digaya dengan skirt labuh memang mencetuskan kelainan. Sgt style lah Zay!!! Suke sgt2!! Baju Punjabi turut mendapatkan perhatian untuk digayakan pada 1 Syawal. Sedang memburu sepasang Baju Punjabi. ^_-

Zay 1
Tengok Zay nih..Style Bangat kan.???kan??nak dress tu gak..mana nak cari nih..ermmm

zay 2
Zay sgt berani ber'gaya. Tengok lah lilitan tudung arab tu..mmg kena lah dgn dress labuh Zay tu..STYLE!!

shea
Tara!!!! SHea Rasol. Sapa yg x kenai kan?? perkenalan yg tak disangka dgn Shea masa satu Kolej dulu kat UTM. First time kenal mcm agak segan2 gak nak mesra. Tapi after Nanab masuk bilik Shea, ternampak koleksi beg dia..Mak Ai!!!memang terus buat muka tak malu.hehe Banyaknya koleksi beg!!Jelous!!! Shea nih mmg Style. sgt lah berani mencuba dan mengaya pelbagai fesyen. Baju raya Shea nih memang telah memukau mana NANAB.@_@
CUN+Cantek+Style+Syiok Tak Ingattttttt (Sebut mcm Iklan Celcom okey..^_-)



Disamping tu.nak tunjuk gak gambar x senonoh dok melompat di petang raya ke-2. Berbaju Kurung Pahang Cotton sopan je. Tapi perangai...haha mengalahkan kanak-kanak riang rai.;p

Okey ready....




1....




Umah tok 1


2.....
tok 2



3......



















4....
3
Maaf..gambar ke 3 tidak dpt dimuatkan.kerana kelihatan sgt buruk dan kurang sopan.haha







































p/s . Ini aje yg sempat diminta kebenaran untuk cilok pics2 awek2 stylo nih. Yani je belum reply. Hope She dont mind la...huhu dh gatai tangan sgt nak publish entry baju raya nih..agak pening tatabahasa blog ini..sebab saya Orang Kedah celup Org Johor..hahah (perasan kan..buuueek =p)..

Tuesday, September 21, 2010

Bismillahirrahmanirrahim


Sesungguhnya Ya Allah..Kau berkati lah perjalanan hidup hamba Mu ini. Moga terbuka pintu rezeki dan keiklasan di hati ini..Amin..=)

p/s: wait for my Baju Raya Review from fabulous fashionista okey. This thursday ^_-

Wednesday, September 8, 2010

Salam Aidilfitri

To all Muslim ^_^.


Wednesday, August 25, 2010

How to creat false Eyelid




I dont have eyelid.huhu it's so disappointing when I tried so hard to do my eyes make up. But when I look at the mirrow I cant see the works done. huhu Even worse when my frez ask, "hei,Nanab. U tak pakai eyeshadow pon eh?"..huhu I bought a product to creat the eyelid, but it was hard to get the perfect eyelid like the video. I need to find a teacher for my practical class. If anyone would like to try, have fun. ^_^


"Alhamdulillah, Allah telah memberikan aku mata yg cukup cantek & sihat serta boleh melihat." Thanks to The Mighty Allah for The Nikmat.

Sunday, August 15, 2010

6 Ramadhan Again.

5 years already. I miss u Mak. I miss u soo much. There is a lots of things going on in my mind & heart rite now. I wish I can tell u face to face. I wish can hug u longer than before. I wish I was with u at that time. I wish I can turn back the time.huhu but I know, Allah love U. And I dont want U to suffer anymore. I wish U all the bless from Allah.  I love u soo much Mak. I miss U.

Kaftan For Eid






I want a pink kaftan for this EID. I want!!I Want!! The blue one is nice too...arggg..I want all. Can I??

Tuesday, August 10, 2010

WELCOME RAMADHAN


Wishing all the Muslim Happy Ramadhan. May this Month bring all the happiness
and joy full and bless from Him.


Sunday, August 1, 2010

Favorite Pic

 Ni pics kegemaran Nanab.^_^ Di captured oleh si cantek manis Rina Salleh
Sgt lah bertuah. Rina pandai amik gambar cun2 tau.  Banyak lagi gambar2 yg best2 Rina amik kan.hehe nak tgk sila clik fb nanab eh.

Sebenarnya, tetiba datang mood nak masuk contest Mandian May.
Before nih jarang sangat tertarik nak masuk contest pape pon.

Ganjaran hadiah okey la. Tak lah May nak kasi BMW or banglo kan.
Kebetulan ada gambar yang menarik, apa
salahnya mencuba.^_^
Click la like gambar ni yek bagi yg berkenan (suke tgk pic ni).^_-

Nak tengok Pic ni jelas2 lagi besar sila clik di sini ye.

Monday, July 26, 2010

7 Years & it still strong

And everything is still fresh in my memories and most of all..they will always be in my heart.
miss u gurlz so much. It have been tough for the past few year.
But it is still fine. I know I still have frenz who will always be my side.
Luv all of u so much..=)
cant wait for our date this Saturday ^_-

My lovely classmate


My sweet frez Mimie Meow
Our Graduation Day
Mimie Meow_Wanie Chaih_Ann
Sue Jepun_Fizah_As
We are close frenz

Monday, July 19, 2010

Wedding!!

Not Mine. But my frez wedding. have a lot of thing going on rite now. don't have much time for myself neither. Juz wanna share my 'kebaya kapas' with u gurlz. Bought 'white cotton' at KAMDAR , the Sarong from LAngkawi. At last I can wear it. The wedding is huge. The bride & the groom suit was from LINDA RAHIM okey. soo.. gorgeous.('buruk perangai: baju pengantin x de gambar plak kan). Fresh flower+beautiful canopy+sweet wedding cake+perfect make up+Delicious food = great wedding
There was too many guest at the wedding, it was really hard to take a pic (i'm so worried if some makcik steal my seat).

Berjaya update.!! Telah meng'copy gambar dari fb si Photographer. Jangan marah ye..tolong promote nih.;)



can u gurlz see in the pic, my nose is the biggest one.=p mcm My B cakap hidung Shrek. Tak lah kan..mcm Princess Fiona je kan..hehe time dia jadi warna hijau.


Saturday, July 10, 2010

Buzzz

Sunday~Tuesday~Maytower~Class~Swimming~Window Shopping

Tuesday, June 29, 2010

Ketentuan Ilahi

Ya Allah..dengan izin Mu..Kau kuatkan lah hati ku.

Thursday, June 24, 2010

My Weekends.

Will attend a sewing class for 2 days. =) What a big smile. At last one of my wishlist can be remove. Have plan to attend a sewing class since i was a undergrand student. My B also want to send me before but the fees is to high for me. And now, I have the courage. I have a few frenz who share the same interest. heheh kalo bukan sbb diorng mesti hanya "hangat2 tahi ayam".hehe