Tuesday, June 29, 2010

Ketentuan Ilahi

Ya Allah..dengan izin Mu..Kau kuatkan lah hati ku.

Thursday, June 24, 2010

My Weekends.

Will attend a sewing class for 2 days. =) What a big smile. At last one of my wishlist can be remove. Have plan to attend a sewing class since i was a undergrand student. My B also want to send me before but the fees is to high for me. And now, I have the courage. I have a few frenz who share the same interest. heheh kalo bukan sbb diorng mesti hanya "hangat2 tahi ayam".hehe

Tuesday, June 22, 2010

Busy Week

Tinggal 15 min lagi waktu rehat. Sediki coretan ringkas penuh dengan makna dan harapan. Minggu yg amat memenatkan. Kerja di opis bertimbun-timbun.
Kurang fokus untuk buat kerja. Kurang minat untuk pakai cantek2. Kurang semangat untuk meronda2 menjamu mata. Kurang rajin @ malas untuk menjaga kulit muka & badan.
Ayah dah seminggu duduk dirumah.
Tidak dapat berjalan dengan sempurna.
bahagian kanan angota badan ayah hampir diserang strok sebab terlalu banyak makan durian.
Tekanan darah sangat tinggi. Mulanya ingat hanya lenguh2 sendi biasa.
Malangnya berlarutan hingga lebih seminggu dah. Hanya Tuhan yang tahu betapa rungsing nya hati & kotak fikiran yang masih waras ini. Hampir2  Nanab memburukkan lagi keadaan.
Syukur masih ada yg perihatin dan sudi mendengar keluh kesah hati ini. Ya Allah..tabahkan lah hati ini. Berikan lah aku kekuatan dalam menempuhi kehidupan dan ujian dari Mu Ya Allah. Moga ada yg sudi mendoakan kesihatan Ayah (Abdullah Bin Ahmad) sembuh seperti sediakala.

p/s entry ini agak emo..tetapi masih dicatatkan semasa fikiran masih waras berputar. agak segan untuk berkongsi cerita pada mulanya. namun diri ini hanya insan biasa yg kadangkala ingin melepaskan segala yg terbuku didada.

Monday, June 14, 2010

Welcome Rejab



Welcome 1 Rejab 1431 H. May this day be the start of all the happiness and blessed from The Mighty Allah.

Sunday, June 13, 2010

The Same Shawl Wit Dif Model

First time bought this shawl my lil sis already tried it.
She love to try on everything that I just bought.
I force her to give a cute pose. After afew shoot the get fed up.haha
p/s sorry for the bad quality

Shawl 1

Shawl 2

Monday, June 7, 2010

A Nice Weekend

Have a nice &  bz weekends at Shah Alam-Gemenceh-Kota Damansara.
 Lepak Time Square jap. Take a look at my face ^_^. It tell everything. Memakai blouse puffy sleeve + suar besar+ owl necklace (B hadiahkan)+ colourful bangle sg.wang+shawl (kamdar)


Sempat Posing dengan B.
Kami sama2 makin bulat.hehe

Nite at I-city Shah Alam.
Bawa Adik2 & Cousin jalan2.
Letih mengejar diorang takut hilang dlm keributan org ramai.
Suasana sgt menarik. Malangnya kamera kurang berkualiti diwaktu malam.huhu

2 cute rabbits ^_^

Thursday, June 3, 2010

Netball



erm..dah 1 week tak attend training.huhu this week ada selection. Tapi rasa nya terpaksa lepaskan peluang bermain utk jabatan.huhu perbagai alasan saya cipta untuk mengelakkan diri turun training dis week. Antara alasan yg saya cipta untuk diri sendiri:

1. Training habis lewat sangat.sampai umah dah gelap gelita. takut keselamat diri terancam sbb saya naik moto.Munasabah.
2. Body tak tahan lasak. Sgt2 letih setelah 12 tahun meninggalkan sukan netball.
3. saya tak mau hitam (burn). padahal main indoor je..opps..
4. Terlalu bnyk brng nak bw masa naik moto. Sgt2 menyusahkan diri sendiri.
5. Duit saya salah transfer, so x de mood nak main. Walaupon main x kena bayar. Nak gak kaitan.=p
6. Saya x pandai main netball. Kaki sll je gerak2. Sbb sy lebih gemar main basketball dan bola tampar. Sebenarnya saya malas nak lari satu court.haha
7. Saya sgt bz sbb vvip nak dtg.Huh!! (bos nih..kata x payah wat pape...tetiba mcm2 pulak..huhu)
8. Ramai lagi je yg terer2 turun training. Malulah..huhu
9.Erm...ada sbb yg mmg buat saya x de hati nak main.(sy sorg je tau.hehe);p

Antara motif yg mendorong saya nak turun training;

1. Saya nak kurus dgn cara sihat.
2. Main nih free je..bukan mcm aerobik..siap dpt sponsor tau.
3. Dpt memenuhkan aktiviti petang dgn lebih berfaedah.
4. Next week cuti sekolah, so x perlu iron bnyk baju sekolah adik2. Balik training terus tido.
5. Ermmmmm.....ermmm....tak jumpa dah motif lain..

So..9 alasan dgn 5 motif..eh..4 je lah..no.5 tu tak kira kan..??(".) mesti lah yang 9 alasan tu menang kan.heheh akhirnya saya meneruskan kehidupan saya yg agak pasif sejak kebelakangan ini.hahah =D
Saya masih tidak merancang untuk kembali aktif bersukan pd sebelah ptg. Saya sgt pasif sekarang ini..huhu

Wednesday, June 2, 2010

Dalam Hati Ada Taman



Erm...banyak betol dugaan & cabaran melanda bulan nih.
Salah transfer duit disaat ramai kawan2 kawen. Disaat nak g KL bershopping.
Tetiba kena wat slide last min sbb VVIP nak dtg melawat. p/s Bos..jgn cancelkan cuti saya ye Sunday nih ^_- semua kedukaan & kepayahan sila letak tepi kejap. Saya nak g dating. Tak mo masam2 muka depan My B..cian dia nnt. Masalah duit kecik je, duit boleh dicari. Mungkin ada hikmah semua nih jadi. ermmm...nak kata...bagi kurang shopping..tak jugak...kuat je shopping walaupon saat2 duit kurang. Yang penting, saya nak dating weekend nih.hehe ditemani 2 org bodyguard kecik.heheh Saya bawa adik2 skali.hehe dah agak lama diorang tak berjalan2. Siap dah belikan baju & tudung baru lagi utk kenduri. Akak nak melawa adik2 pon nak melaram.hai...poket ku..Tak pe.yang penting.  Adik2 turut happy macam akak dia.:D nnt lah uploadkan baju kenduri diorang. Dah macam kembar pulak.semua kena beli sama.kang nnt pening kepala nak pujuk sorang2 kalo ada yang tak puas hati. pape pon.saya sayang adik2 saya. ^0^