Thursday, September 23, 2010

Baju Raya!!

Dah dekat 2 minggu raya..hehe masih bersemangat Raya.
Agak bz musim raya nih..tetamu bertandang tak putus2..dengan harapan dimurahkan Rezeki lah ye..^_-
ermm..tahun nih beraya ala kadar aje..banyk lebihkan adik2, tok & tokwan. Baju raya sendiri pon tak beli..huhu tak pe lah..janji puas hati sebab dpt belikan baju utk org tersayang. Buat ayah pon tak dpt belikan..huhu maaf ya ayah'nda..huhu baget terlebih pakai buat adik2.pastu bnyk gak pakai untuk beli brg2 rumah segala...ermm..kat sini nak share sket gmbar2 baju raya yg telah dibeli utk adik2..hehe

Jihah
Najihah di pagi raya hari Rabu (raya ke-6) siap2 untuk ke sekolah Berjubah Pink Raya. Ada buat jamuan raya.siap dgn kuih raya dpm paper beg okey. Muka monyok sbb dh lewat. Dia takut lambat.nnt berbaris ke dok belakang.dia x suke kata nya.Sebab dia pendek.nnt tak nampak cikgu kat depan.hoho baik kan adik nanab.^_^ Akak nya sll je nak dok belakang2 selagi boleh.biar x nampak muka cikgu2.;p


wawa
Wawa dengan baju Kurung  Pahang untuk g Jamuan Raya Sekolah. Bukan baju raya pon.Baju kenduri beli kt Butik Zinni. Murah je.sebab ada sale masa tu. Ada beaded cantek kat leher.tapi x nampak pulak. Muka monyok gak sebab bengang dgn Kak Not suruh posing pagi2 walaupon dah lewat. Adik-adik suma baik2.nak g skolah awal2 pagi.hehe



baju sendiri???baju recycle je.... pakai baju keje yg pulun buat masa awai-awai keja gov..hahah tapi....last2 ulang pakai baju yg sama gak, bila dah nak fed up nak bergaya ayu atas 'nyamuk' kesayangan..hehe kain belah asyik terselak ja..menjolok mata mat-mat lori yg asyik tak henti2 hon sana sini..naik bara ja sepanjang jalan...arrrrgggg!!!!tapi malangnya salah sendiri kerana asyik mengoda pemandu yg lalu lalang dengan aksi memakai baju kurung besaq+sweater busuk+helmet ARC macho+sarung tangan ala-ala aksi REMpit (opps..mat remp*t pakai ke sarung tangan???) haish...mane baju raya nya..??hahha melalut ja dari tadi..














hah!! Ini dia gambar yag x seberapa indah ;p


rumah
Bergambar bersama lil Yayan, Balhaqi Ilhami, Wawa, Dik Wan, Pali. Hah..ni lah baju raya nanab.haha Baju keje je. Tu pon baru pakai 2 kali je.sebab wat kain belah.so asyik terselak sana-sini.mengggangu org lain nak wat keje.haha Wawa dengan baju kurung Pahang raya nya.;p Pokai Kak Not ..Wawa oi..Lagi mahal dr baju Kak Not Okey. Siap sanggup tambah duit sendiri kalo kak not x cukup duit.T_T Sakit betoi hati.Nak ngajar dia jimat cermat.last2 akak ni yg kena ikat perut. Yayan mmg dah mcm baru balik haji je.Banyk cakap betol si kenit nih.Balhaqi dengan aksi otomen nya. Dik Wan sempat pakai kain pelekat je. muka mmg x semenggah. Sama naik je dgn cousin yg sama tinggi dgn pintu rumah tu. Jihah & Atirah tidak kelihatan sebab pagi2 buta dah kuar g umah org kutip duit raya;p


raya 2
pics nih clear la sikit kan gambaran baju raya tue.hehe




Kat sini pon nak share antara baju raya fashionista kita yang sgt2 diminati dan sgt jelous tgk diorg bergaya sakan. Mari lah kita kongsi fesyen2 baju raya 2010 yang hot-hot nih.^_^





Nadia Bayu
Nadia Byu dengan baju kurung moden purple + tudung Rozita Che Wan (kalo tak salah la kan)
sgt2 sweet &  ayu di pagi raya



Nurul
Ini Si Cantek MAnis mcm Ule-Ule (bab kata Yayan my lil cousin) ni adalah Cik Nurul. Orangnya sangat sweeett!!!
 Baju kurung Moden dipadankan dengan Tudung CT. Nampak sweet mcm Ule-ule lah..hehe


Sarah Zulaika
My junior yg mmg sgt Smart + bijak (Berbaju kebaya labuh)-Sarah Zulaikha . Sgt suke semua baju yg digayakan. Kurung moden + detail lip lap lip lap =sesuai dipakai utk majlis b'tuang/merisik gak kan. Kurung pelangi yg sgt sejuk mata memandang. Kebaya nyonya yg mmg tak pernah lapuk ditelan usia walaupon tuanya baru je beli..hehe. Kurung Pahang +corak yg sgt Cun Melecun yg semakin mendapat tempat dihati semua wanita utk digayakan. Sgt  manis dan sopan digayakan ketika bertandang ke rumah sanak saudara. Kebaya Sulam Labuh yg mmg anggun menawan digayakan ketika masjlis Rumah Terbuka. >_< Paling suka Kurung Pahang tue...Korg suke yg mane?


Yani
Yani yang mengayakan kaftan moden chiffon dihari raya kelihatan sgt sweet dan ayu..jelousnya!!! Nak satu gak!!


Yani 2
Cantek kan baju Yani nih. Baju kwn Yani ni pon x kurang hebatnya. Lilitan selendang pon style je kan. Bestnya kalo ada keberanian nak pakai style2 nih tampa pikirkan apa mak cik sebelah umah nak kata.haha


Zay
Si cantek manis Zay bergaya bersama rakan-rakanya. Semua cantek2 bangat. Kebaya nyonya yang sentiasa mendapat tempat dihati remaja muda mudi. Dress labuh digaya dengan skirt labuh memang mencetuskan kelainan. Sgt style lah Zay!!! Suke sgt2!! Baju Punjabi turut mendapatkan perhatian untuk digayakan pada 1 Syawal. Sedang memburu sepasang Baju Punjabi. ^_-

Zay 1
Tengok Zay nih..Style Bangat kan.???kan??nak dress tu gak..mana nak cari nih..ermmm

zay 2
Zay sgt berani ber'gaya. Tengok lah lilitan tudung arab tu..mmg kena lah dgn dress labuh Zay tu..STYLE!!

shea
Tara!!!! SHea Rasol. Sapa yg x kenai kan?? perkenalan yg tak disangka dgn Shea masa satu Kolej dulu kat UTM. First time kenal mcm agak segan2 gak nak mesra. Tapi after Nanab masuk bilik Shea, ternampak koleksi beg dia..Mak Ai!!!memang terus buat muka tak malu.hehe Banyaknya koleksi beg!!Jelous!!! Shea nih mmg Style. sgt lah berani mencuba dan mengaya pelbagai fesyen. Baju raya Shea nih memang telah memukau mana NANAB.@_@
CUN+Cantek+Style+Syiok Tak Ingattttttt (Sebut mcm Iklan Celcom okey..^_-)



Disamping tu.nak tunjuk gak gambar x senonoh dok melompat di petang raya ke-2. Berbaju Kurung Pahang Cotton sopan je. Tapi perangai...haha mengalahkan kanak-kanak riang rai.;p

Okey ready....




1....




Umah tok 1


2.....
tok 2



3......



















4....
3
Maaf..gambar ke 3 tidak dpt dimuatkan.kerana kelihatan sgt buruk dan kurang sopan.haha







































p/s . Ini aje yg sempat diminta kebenaran untuk cilok pics2 awek2 stylo nih. Yani je belum reply. Hope She dont mind la...huhu dh gatai tangan sgt nak publish entry baju raya nih..agak pening tatabahasa blog ini..sebab saya Orang Kedah celup Org Johor..hahah (perasan kan..buuueek =p)..

0 comments: