Saturday, September 21, 2013

Panjat Memanjat

Scaffold ^_^

Monday, September 9, 2013

Mama & Her Boyfriend


My boyfriend & also a bodyguard. ^_-

Saturday, March 2, 2013

Kehidupan Perkahwinan Jarak Jauh (PJJ)

Assalamualaikum,


Rasanya sangat lama tidak menulis apa-apa dalam blog ini. Hari ini terasa sedikit lapang sebab AariQ BamBam sedang nyenyak tidur dalam buai. Tidak pasti apa isi kandungan post kali ini. Terdetik untuk berkongsi pengalaman PJJ selama 4 bulan berjauhan dengan suami. Nasib baiklah ada AariQ sebagai peneman. Beruntungnya semasa mengandungkan Aariq dalam latihan mengajar di JB. Lega rasanya 6 bulan berada dekat dengan suami. Alhamdulillah, penat lelah, mual, pening, sakit-sakit badan semua dikongsi bersama suami. Cuti pantang pon ambil paling maksimum, 3 bulan. Maklumlah, anak sulong. Nak pantang betol-betollah kononya.(Nanti nak kongsi pengalaman berpatang pulak. Save it for next post)

Habis cuti berpantang, terpaksa la naik kerja semula di kemaman. Sob..sob..sedihnya terpaksa meninggalkan suami di JB. Banyak betul cabaran semasa nak mula bekerja. Pengasuh yang dah janji nak jaga Aariq ada masalah pulak. Dia tak dapat nak jaga Aariq sebab masalah keluarga. Itu pilihan pertama, pengasuh pilihan kedua pulak tiba-tiba suami dia tak benarkan pulak mengasuh baby. Ya Allah, memang sedih sangat. Makin tipislah harapan nak bawa Aariq temankan mama di Kemaman. Kemudian dapat pulak surat kena pergi kursus selama 2 minggu. Kena duduk hostel lagi.Baby tak dibenarkan bawa. Sebab kelas penuh sampai ke malam.Sob..sob.. Dugaan..Akhirnya sepakat dengan Hubby untuk Aariq tinggal dengan papa selama 5 minggu di JB. Dekat dengan Papa tapi berjauhan dengan Mama...terpaksalah anak Mama minum susu Show..MAma pon terpaksa la berkorban..berjauhan dengan Aariq...

Lepas 5 minggu yang sangat menyeksakan jiwa bila terpaksa berjauhan dengan Aariq, akhirnya Mama drive balik JB sorang2 ikut jalan Mersing. Terasa sangatlah jauh perjalanan tu. Walaupon sebelum ini dah pernah drive banyak kali. Dalam hati hanya berdoa selamat sampai dengan cepat ke JB. Untuk bertemu Aariq Zakwan dan Papa.=)

Kemudian bermulalah detik Mama & Aariq di perantauan. Setiap kali Papa hantar kita balik Kemaman, mesti air mata keluar. Bilalah akan berkesudahan episod PJJ ini. Banyak betul dugaan semasa berjauhan dengan PApa. Sekarang dah masuk 4 bulan berjauhan. Ya Allah, permudahkan perjalanan hidup kami. Semoga rezeki aku ada di Johor bersama suami tercinta.

AariQ Zakwan My Love



Monday, August 6, 2012

Salam Ramadhan


Salam, dah lama tak update blog yg semakin bersawang ni. Sebelum menulis rasa macam-macam idea nak tulis kat blog. Bila dah log in semua terbang.huhu Ni pon tajuk yag terlintas dalam kepala sebab sekarang bulan Ramadhan. Selamat Berpuasa Semua.

p/s: Nak cari idea utk share dalam blog.

Thursday, May 3, 2012

Love ^_^

Love ^_^




Thursday, January 12, 2012

The Hunt

Friday, October 28, 2011

DIY: Hand Bouquet (Mine)


I love beads & Crystal, so I decided to make my own hand bouquet. I prepared dis hand bouquet for my solemnisation . For both wedding reception my 'mak andam@wedding planner' gave me fresh flowers. I want hand bouquet that may last forever (if no one ruined it..hehe). At first, I want to have classic hand bouquet, a Brooch Hand Bouquet. But it hard for me to find so many brooch and it relatively more expensive. At last I plan to have a bead Hand Bouquet. It cost be more than RM 100 coz I cant estimate quantity of bead that I may need. I start to buy a few bead for trial. Then, I bought it for few bulk. This is the step I manage to capture while I tried so hard to complete my Solemnisation Hand Bouquet.


Wednesday, October 19, 2011

Sebuah Kehilangan

Assallamualaikum,

Terdetik nak buat entry yang agak emo lepas tengok Soffiya di Tonton tadi. Agak terkesan di hati bila tengok Soffiya keguguran dalam tandas. Huhu..betapa sakitnya pada saat tu. Bila terkenangkan saat diri sendiri menghadapi keadaan itu, rasa terkilan pon ada. Aku redha. Suami juga redha. belum rezeki kami untuk menimang cahaya mata. Saat kesakitan datang, aku masih tak sedar sedang kehilangan sesuatu yang berharga. Rasa sakit disimpan ketepi, yang penting selamat sampai ke JB untuk sambut Lebaran Pertama bersama suami tercinta. Tuhan Maha Kaya. Aku tak menjangka kegembiraan itu hanya sekejap singgah dilubuk hati kami. Aku juga tidak menjangka langsung, hati aku sangat terkilan & sedih. Walaupon 'Dia' hanya singgah seketika di rahim aku. Kehilangannya sangat berbekas. Selepas kehilangan Arwah Mak yang Tercinta, lebih 5 tahun aku berpura-pura Mak masih bersama kami. Tidak pernah sekali aku sebut panggilan Arwah bila bercerita mengenai Mak. Kebanyakkan rakan-rakan yang tidak tahu akan menganggap Mak masih ada di dunia nyata. Alhamdulillah...kehilangan pertama mengajar aku betapa besarnya kuasa Tuhan...Walaupon masih bersedih dengan kehilangan suatu yang amat dinanti..Aku harus tabah mengharungi..
Ya Allah..Kuatkanlah hati aku..kuatkanlah hati kami..Kau permudahkanlah segala urusan kami Ya Allah.

Sunday, October 16, 2011

Weight Loss Challenge

I want a body like her.. I adore her so much since I saw her in Dark Angle. Here it is, the most sexiest  body eva. Jessica Alba. But I hav to be realistic. My body type is pear. So I hav to set a realistic goal. I want to loss 10 kg. It's for my health and I want to look great in skinny jeans.







So...my new inspiration for weight loss challenge goes to.....








Taaaarrrrrraaaaaa!!!!!!








Jennifer Lopez!! I adore her confident when she face others. She not ashamed with her body type. I want to be like her. Have a fit and healthy body. Be confident and live happily.